Tänk på detta om du arbetar hemifrån

För de allra flesta företag så är ordentligt material och högkvalitativ utrustning en nyckelfaktor för att kunna driva verksamheten på ett så bra sätt som det bara går. Även om du kanske arbetar hemma och inte behöver stor och tung utrustning finns det ändå en del saker som är bra att tänka på när man ska inreda sin arbetsplats i sitt hem.   

 

Även om du inte behöver spendera särskilt mycket tid på detta kommer du garanterat att märka av en stor skillnad om du väljer att använda dig av några av de tips som vi delar med oss av i den här texten. Där större företag kanske behöver köpa in en plocktruck eller en stor kaffemaskin kan du som arbetar hemifrån få till stora förändringar med relativt små medel. 

 

En bekväm stol är oerhört viktigt 

En av de absolut viktigaste delarna av ens arbetsplats är stolen som man använder sig av. Väldigt ofta lägger man ner stora summor på ett snyggt skrivbord och en kraftfull dator, utan att tänka på vikten av att ha en ergonomisk stol som är bekväm under längre perioder. Att ha en bekväm stol som ger tillräckligt med stöd är inte bara viktigt för ens komfort, utan kan även hjälpa en att undvika problem som ryggont och annat som man löper stor risk att drabbas av när man spenderar längre perioder sittandes. Här finns det gott om alternativ och även om högkvalitativa kontorsstolar kan vara väldigt dyrt är det välinvesterade pengar sett till ett längre perspektiv.  

Tänk på att hålla det rent och snyggt  

Att hålla det rent och snyggt på sin arbetsplats är någonting som man kanske inte tänker särskilt ofta på, särskilt om man inte har kollegor som ser ens kontor med jämna mellanrum. Att ha det rent och fint där man sitter och arbetar gör det väldigt mycket lättare att hålla rätt fokus och koncentrera sig. Gå iväg med kaffekoppar eller glas när de inte används och se till att lämna ditt skrivbord i så bra skick som möjligt i slutet på varje dag. 

 

Se till att du har plats i bostaden för arbete och en för avkoppling  

Detta är någonting som man kanske inte tänker på till en början när man börjar arbeta hemifrån, men det är någonting som är oerhört viktigt sett till ett längre perspektiv. Om man exempelvis börjar ta svara på mail medans man ligger i sängen eller tar möten på soffan tar det inte lång tid innan hjärnan undermedvetet börjar assosciera hela ens bostad som både en plats för arbete och för avslappning. Detta kan sedan i sin tur leda till att man får allt svårare att koncentrera sig på sitt arbete, samtidigt som det blir svårt att varva ner när arbetsdagen är slut. 

 

Se därför till att du har olika platser för arbete och för avkoppling i din bostad och gör ditt yttersta för att alltid arbeta på din specifika plats. Du kommer inte bara märka av att du får det lättare att koncentrera sig när du väl arbetar, samtidigt som det blir lättare att slappna av när du är ledig.

E-mail: mail@tobiasehlig.dk