Därför bör du överväga att utbilda dig på distans

Någonting om det har börjats tala mer och mer om på senare år är att fler och fler människor blir intresserade av att byta bana i livet och börja jobba med någonting helt annat än de gör just nu. Att vilja byta bana i sitt yrkesliv är inte konstigt och det kan vara början på ett nytt spännande kapitel i ens karriär. 

 

Men det kan vara allt annat än enkelt att veta i vilken ände man ska börja för att kunna få till den här typen av förändringar. I den här texten kommer vi därför att dela med oss av några av de största anledningarna till varför man bör överväga att utbilda sig på distans, oavsett vilket mål som man har med sin nyvunna kunskap och kompetens. Att studera på distans är idag väldigt enkelt och det enda som krävs är en dator och en internetuppkoppling. Det går att läsa allting från program inom statsvetenskap till hr utbildning distans, och valmöjligheterna och dörrarna som kan öppnas är mer eller mindre oändliga. 

Få en fördel när du söker ett nytt jobb 

Att ha fler utbildningar eller helt enkelt en mängd olika kompetenser är enbart en fördel när det kommer till att söka nya och intressanta jobb.  Om en arbetsgivare står i valet och kvalet mellan två sökande kommer det slutgiltiga valet med större sannolikhet att landa på den personen som har en större mängd kompetenser inom ett specifikt ämne. Dessa kompetenser kan även användas under löneförhandlingar för att argumentera för att man bör få en högre lön. 

 

Det är lättare att kombinera livet med distansstudier 

Den som är intresserad av att byta bana i livet har med största sannolikhet redan en del ansvar som man inte bara kan släppa för att flytta och börja plugga i en helt annan stad. Tack vare att man kan bo kvar där man bor i nuläget och i många fall också jobba kvar på sin nuvarande arbetsplats blir det väldigt mycket lättare att kombinera jobb och utbildning med varandra. Även om distansutbildningar som man ansöker till via antagning.se läses på dagtid är det ofta möjligt att kombinera med ett extrajobb.

 

Om man vill kunna plugga helt på egna vilkor efter sitt eget schema kan man välja att vända sig till en fristående utbildare, någonting som vi har länkat till lite längre upp i den här texten. Genom att vända sig till exempelvis distansinstitutet kan man läsa helt efter eget schema och när det passar en själv, snarare än att sitta fast i ett traditionellt schema.  

Det blir billigare och mindre administration runt om 

Att plugga på distans är dessutom ofta lite billigare än att läsa på plats. Man behöver inte betala omkostnader för pendling, och man kan alltid laga mat hemma och spara pengar på det sättet. Dessutom slipper man allt som är jobbigt med att flytta, någonting som är extra knepigt när man ska flytta till en studentstad där det ofta är en lång och snårig process att hitta någonstans att bo.