Enskild angelägenhet försäkringskassan

Vård av närstående – Arbetsgivare – Försäkringskassan

Vård av närstående

En medarbetare kan vara ledig från jobbet för att vårda en närstående som är svårt sjuk. Medarbetaren kan då få närståendepenning från Försäkringskassan.

Närståendepenning för anställda – Försäkringskassan

2 feb. 2023 — Närståendepenning är pengar som du kan få för att vårda en närstående som har en livshotande sjukdom och närmar sig livets slutskede.

Närståendepenning är pengar som du kan få för att vårda en närstående som har en livshotande sjukdom och närmar sig livets slutskede.

Närståendepenning för dig med enskild firma

Närståendepenning för dig med enskild firma – Försäkringskassan

17 jan. 2023 — Ansök på Mina sidor. Din ansökan behöver komma in till Försäkringskassan inom tre månader från den första dagen du begär ersättning för.

Närståendepenning för dig med enskild firma. Närståendepenning är pengar som du får för att vårda en närstående person som är så sjuk att sjukdomen är ett påtagligt hot mot hans eller hennes liv.

Aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning när du deltar i …

Aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning när du deltar i Arbetsförmedlingens program – Försäkringskassan

10 feb. 2023 — Enskild angelägenhet. Det kan till exempel vara att du flyttar eller går på begravning. Frånvaron får vara högst tre dagar.

Om du är arbetssökande och deltar i ett av Arbetsförmedlingens program kan du få ersättning från Försäkringskassan.

Utlåtande för närståendepenning – Försäkringskassan

12 jan. 2023 — Vem ska göra vad? Den närstående ska: Ansöka om ersättning hos Försäkringskassan. Skicka in läkarutlåtande till Försäkringskassan.

Information för dig som har en patient som vårdar en närstående och ska ansöka om närståendepenning, om hur du fyller i läkarutlåtandet och om vem som gör vad.

Ta ledigt om du behöver – Efterlevandeguiden

10 dec. 2020 — Vissa arbetsgivare har kollektivavtal där du har rätt att ta ledigt med lön i högst tio dagar när någon nära anhörig har dött. Det är inte samma …

Det här gäller om du behöver ta ledigt i samband med dödsfall, begravning, bouppteckning och sorgereaktioner

Har jag rätt att vara ledig vid anhörigs bortgång? – Kommunal

Har jag rätt att vara ledig vid anhörigs bortgång? | Kommunal

Om någon i din familj eller en nära släkting har dött, så kan du ha rätt till betald ledighet. Det kallas ledighet för enskilda angelägenheter (EA-dagar) …

Experten svarar: Rätt att ta ledigt vid anhörigs sjukdom?

Experten svarar: Rätt att ta ledigt vid anhörigs sjukdom? | Ledarna

14 apr. 2021 — … ger dig rätt till lön under ledighet för enskilda angelägenheter. … att den anställde får närståendepenning från Försäkringskassan.

Rätt jag till ledighet vid nära anhörigs sjukdom? Eller måste jag ta semester? Ledarnas chefsrådgivare Ann Lindberg vet vad som gäller.

Ledighet vid nära anhörigs dödsfall | Den stora guiden

2 jan. 2019 — När en nära anhörig går bort har man enligt lagen rätt till ledighet. Det innebär att du har rätt att stanna hemma, men inte automatiskt rätt …

Vilka lagar och regler gäller för ledighet vid dödsfall? Lös frågorna med vår guide! ✔ Den stora guiden ✔ Varmt bemötande ✔ Högst kundbetyg 4,7 av 5

Lagen om rätt till ledighet av trängande familjeskäl – Vision

Lagen om rätt till ledighet av trängande familjeskäl

Lagen ger inte rätt till någon betald ledighet. Däremot ger vissa kollektivavtal rätt till lön under ledighet för enskilda angelägenheter. Är du till exempel …

Lagen ger dig rätt att vara ledig vid akuta familjeangelägenheter där du måste vara närvarande, till exempel att en familjemedlem blir allvarligt sjuk.

Keywords: enskild angelägenhet försäkringskassan, försäkringskassan anhörigvård, försäkringskassan vård av nära anhörig

E-mail: mail@tobiasehlig.dk